dijous, 24 de febrer del 2011

el projecte impossible

Quan el mes de febrer de l'any 2008 Polaroid va anunciar que abandonava la producció de la seva famosa pel·lícula instantània per fotografia analògica, molts aficionats van llençar un crit al cel: les mítiques fotografies que es revelaven a l'instant passaven a ser història! O potser no...

Va néixer aleshores, de la mà d'uns apassionats enginyers de Polaroid, una iniciativa per salvaguardar aquest tipus de fotografia: es creava "the impossible project" (un projecte impossible). I poc més de dos anys més tard, sortia a la llum la primera (nova) pel·lícula instantània analògica, la PX100/600 Silver Shade. Els fans de Polaroid ja podien tornar a somriure.

I aquí un parell de fotografies; la primera feta amb una pel·lícula original de Polaroid 600 i la segona amb la nova pel·lícula PX600 (en b/n):
 
Quintet ReCorda
Nu tren

















2 comentaris:

  1. Polaroid, encara que la qualitat de la foto no sigui el seu punt més fort queda clar que una foto revelada al instant sempre sera un moment màgic...

    Haviam si torna a veure la llum el xelo...

    ResponElimina
  2. Vaig sentir fa un temps per la ràdio que ja deixaven de fabricar el paper Polaroid! És tota una llàstima, perquè les fotos tenen més "gràcia" que les digitals, que en pots fer tantes com vols sense preocupar-te! No sé, doncs, si al final van deixar de fabricar el paper, perquè hi va haver queixes de gent que no volia perdre aquesta "màgia" de tenir les fotos en paper al moment.

    Gràcies per passar-te pel meu bloc! ;) Just avui he vist Black Swan, i ho he posat al bloc! ^^

    ResponElimina