dilluns, 11 d’abril del 2011

un cap de setmana Polaroid (II)

Un parell de dies immortalitzant els moments desitjats a l’instant a través de les càmeres instantànies Polaroid, cedides per la botiga Chandal. Com vam comentar fa una setmana, vam passar un cap de setmana Polaroid, gastant pel·lícules instantànies amb dues càmeres de segona mà realment molt interessants.

Les càmeres eren: una Polaroid Image Elite (amb una pel·lícula color Softtone que oferia tons suaus i a l’estil antic; ISO 640); i una Polaroid Automatic 103 (amb una pel·lícula “Type 100” 664 blanc i negre; ISO 100). En el cas de la pel·lícula color, els resultats no van ser ni de bon tros un fracàs, però estem molt més contents i orgullosos dels segons resultats: unes fotografies amb gran detall (gràcies a l’ISO) i un contrast prou marcat.

La Polaroid Image Elite treu les fotografies a l’instant, per la part anterior de la càmera (com les típiques Polaroid 600). Per contra, l’Automatic no treu les fotografies a l’instant sinó que a través d’estirar dues llengüetes s’obtenen negatiu i positiu junts. Aquests es separen després d’un cert temps que depèn de la temperatura ambient.

Per exemplificar aquest procés us adjuntem un stop motion (Nota: el vídeo no mostra ni el moment de disparar la foto, ni el temps d’espera a l’hora de separar positiu i negatiu):



Finalment, tres fotografies realitzades amb l’Automatic, fetes durant el cap de setmana Polaroid:
Raph rambla Barcelona


Nu Barcelona
La Pedrera (Barcelona)

6 comentaris:

  1. No han quedat gens malament les fotos, més aviat al contrari; molt xules! ^^

    ResponElimina
  2. Perraaa Jo tmb vull una Polaroid juuummm :P
    Que xules les fotosss

    ResponElimina
  3. Nunianu,

    moltes felicitats pel blog!!! Ja et vaig dir que m'hi passaria i, de fet, només pretenia veure un parell d'entradotes però m'he enganxat a les explicacions i me les he llegides totes. La veritat és que trobo molt interessant tot el que hi exposes. De fet, m'ha vingut un impuls de remenar la càmera (una simple digital, eh?), he començat a explorar les opcions i he vist moltes coses que ni coneixia. La veritat és que ha sigut enriquidor i m'ha obert la curiositat a provar algunes de les coses que proposes al blog...

    Trobo genial la manera en què exposes els diferents conceptes i tècniques de la fotografia: diafragma, profunditat, velocitat d'obturació, l'ISO, exposició, llum... Així com també les recomanacions que fas per una bona composició o el debat que obres quan expliques realitats sobre els objectius, el zoom, els megapíxels...

    M'ha agradat molt també perquè he establert un paral·lelisme entre la fotografia i la microscòpia. Dos arts que utilitzen unes mateixes tècniques, elements i propietats físicoquímques per il·lustrar la realitat. Aquí he aprofitat per fer una "cunya" professional, eh? Jaja. Però no, ara en serio, trobo que és un blog molt didàctic i artístic. M'hi aniré passant.

    MIL FELICITATS!!!

    Ramon

    ResponElimina
  4. Nuria!! Tens el blog abandonadet eh....!!!
    Vull més consells de fotografia!!!

    ResponElimina
  5. Tens un blog genial... Moltes felicitats.

    Gali
    http://laquimicafunciona.blogspot.com

    ResponElimina